Serverkasten

Bij ons vindt u verschillende soorten en maten serverkasten, patchkasten, ip55 outdoor kasten en wandkasten, zodat uw server altijd goed beschermd is.

 

Lees meer
Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 15U serverkast glazen voordeur 600x1000x770mm (BxDxH)
  15U serverkast glazen voordeur 600x1000x770mm (BxDxH)
  Productcode: LQ-6015
  Hoogte in U 15U
  Diepte - Buitenmaat 1000mm
  Breedte - Buitenmaat 600mm
  Voordeur Glas
  Levertijd: Direct leverbaar
  € 443,20
  (Incl. 21% BTW)
 2. 27U, IP55, OUTDOOR, 19" Serverkast , (BxDxH) 800x600x1200mm
  27U, IP55, OUTDOOR, 19" Serverkast , (BxDxH) 800x600x1200mm
  Productcode: LQ-8627-OUT
  Levertijd: Direct leverbaar
  € 0,00
  (Incl. 21% BTW)
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn serverkasten?

Hoewel het waarschijnlijk niet opvalt draait in bijna elk bedrijf, school of huishouden een netwerk. Zo’n netwerk draait meestal op een server. Uiteraard wilt u niet dat iemand zomaar bij zo’n server kan, of dat er iets met zo’n server gebeurt. Serverkasten zijn daarom de perfecte manier om uw server te beschermen en ervoor te zorgen dat u ook nog eens geen last hebt van geluidsoverlast. De hoogte van een serverkast wordt aangegeven in U of HE, waarbij U staat voor “Unit” en HE staat voor “Hoogte eenheid”. U en HE staan eigenlijk voor precies hetzelfde. Omdat leveranciers van switches en serverkasten vaak in U’s aangeven hoe hoog het apparaat is, kunt u in onze webshop makkelijk aanvinken hoeveel U uw serverkast moet zijn. Daarnaast staan alle andere afmetingen uiteraard netjes vermeld bij onze producten zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Neem ook voor accessoires en netwerkkabels een kijkje in de webshop!

Verschil serverkasten en patchkasten

Veel mensen vragen zich af wat nou eigenlijk het verschil is tussen en serverkast en een patchkast. Een goeie vraag, want de kasten lijken veel op elkaar. Bij een patchkast hebben we het over een kast die maximaal 600 mm diep is en een glazen deur heeft. Meestal komt er bij patch oplossingen namelijk geen extreme warmte vrij, waardoor een glazen deur afdoende is. Daarnaast zijn patchpanelen en switches meestal niet dieper dan 600 mm. Een serverkast daarentegen is vaak groter en heeft een geperforeerde deur, omdat bij het gebruik van servers vaker veel meer warmte vrij komt. Deze kasten zijn doorgaans dus ook dieper.

Soorten Serverkasten

Bij Leqtro vindt u alle soorten serverkasten en patchkasten. Wij bieden niet alleen de standaard staande kasten aan, maar ook nog heel veel andere soorten.

Mini serverkasten

Mini serverkasten zijn perfect om onder uw bureau te plaatsen. Soms heeft u een kleine server of klein patchpaneel die u dicht bij uw bureau moet plaatsen. Om ondanks het kleine formaat toch bescherming te bieden kunt u bij ons een mini serverkast bestellen. In tegenstelling tot wandkasten zijn mini serverkasten breder en verkrijgbaar in diepere versies.

Wandkasten

Wandkasten zijn ideaal voor kleine apparatuur die veilig opgeslagen moet worden. De kasten zijn klein en kunnen makkelijk aan de muur geplaatst worden. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat een wandkast meestal niet geschikt is om een server in op te slaan. Dit komt omdat wandkasten meestal te ondiep zijn.

IP55 Outdoor

Soms komt het voor dat apparatuur buiten moet worden geplaatst. Om deze apparatuur te beschermen is het belangrijk dat er een kast omheen zit, zodat niemand zomaar bij de apparatuur kan. Ook moet deze apparatuur beschermt worden tegen het weer, zodat er geen schade ontstaat. Bij leqtro kunt u verschillende IP55 outdoor kasten aanschaffen, om in deze behoefte te voorzien. IP55 is een IP-classificatie die iets zegt over de beschermingsgraad. Deze classificatie staat voor water-, voorwerpen-, stof- en vandaalbestendigheid.

Serverkasten kopen: ruim assortiment

Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat er bij serverkasten geen sprake is van ‘one size fits all’. Omdat servers en de hoeveelheden hiervan sterk uiteen kunnen lopen, hebben we daarom een divers assortiment samengesteld. Tot in de subcategorieën van onze webshop is deze diversiteit te merken. Ons aanbod serverkasten bestaat namelijk uit veel verschillende modellen.

Omdat we het vinden van de datakasten die bij uw datacenter passen zo eenvoudig mogelijk willen maken, hebben we daarom alle serverkasten gespecificeerd. Hierdoor kunt u eenvoudig filteren op de hoogte, externe diepte, breedte en hoogte van de kasten. Het is zelfs mogelijk om op het soort deur en montage te selecteren. Dit geeft u de kans om serverkasten met elkaar te vergelijken.

Server Rack

Een Server Rack zorgt ervoor dat er geen hitte problemen ontstaan met uw server. Doordat het hier niet om een kast gaat, maar slechts om een frame kan alle warme lucht meegevoerd worden door de luchtstroom van de ruimte waar de servers staan. Meestal worden deze Server racks gebruikt in compleet gekoelde ruimtes, zodat geprofiteerd kan worden van de luchtstroom die al aanwezig is.

Functie server rack

Een server rack dient eigenlijk hetzelfde doel als een serverkast. Het zorgt ervoor dat een servers gestapeld kunnen worden, zodat ze zo min mogelijk ruimte innemen in een kamer. Het verschil is echter dat een server rack enkel uit een frame bestaat en niet een hele kast. Ook bevatten server racks vaak wieltjes, zodat servers makkelijk verplaatst kunnen worden. 

Server rack kopen in verschillende maten

Bij leqtro.nl kunt u server racks kopen in verschillende maten. Wij bieden racks aan van 16U tot 42U, waarbij U staat voor hoogte eenheid, wat weer gelijk staat aan 45 millimeter. Wij leveren server racks in vier delen, zodat het gemakkelijk verstuurd kan worden. Dat betekent dus wel dat u de server racks zelf in elkaar moet zetten. Uiteraard zijn de server racks erg gemakkelijk in elkaar te zetten, zodat het u geen grote moeite kost nadat u de aankoop heeft gedaan. 

Het voordeel van een server rack

Een server rack biedt verschillende voordelen ten opzichte van een gewone serverkast. Allereerst is een server rack erg wendbaar en dus makkelijk te verplaatsen. Daarnaast zijn server racks lichter dan serverkasten, nemen ze minder ruimte in beslag en zijn ze goedkoper. Maar dat zijn niet de enige voordelen. Een voordeel dat u misschien minder snel zou verwachten zit hem in de toevoer van lucht. Een server kan erg heet worden waardoor het belangrijk is om een goede toevoer van koele lucht te hebben. In een serverkast is dit een belangrijk aandachtspunt, want niet iedere kast kan deze luchtstroom bieden. Bij een server rack ligt dat anders, omdat daar voldoende lucht bij kan, een server rack is immers open. Als de ruimte waar de server in staat een goede luchtcirculatie heeft dan hoeft u bij een server rack niet nag te zijn dat servers oververhit raken.

Lees meer