Blog

Bezig met laden...

Welke serverkast moet ik kiezen?

IT vormt de ruggengraat van elke moderne onderneming. Tegenwoordig zijn niet alleen techbedrijven afhankelijk van goed werkende internetverbindingen en applicaties: ook de plaatselijke buurtsuper, je vertrouwde groothandel en een brede waaier aan zakelijke dienstverleners (financieel adviseurs, consultants, advocatenkantoren) kunnen niet meer zonder.

24 maart 2021

Welke patchkast moet ik kiezen?

Een van de betekenissen van het Engelse woord patchen is verbinden/aan elkaar knopen. Diet betekenis geeft ook gelijk aan wat de functie van een patchkast is. Een patchkast is een prima oplossing om orde aan te brengen in je kluwen aan netwerk- en internetkabels.
20 januari 2021
patchkast

Patchkast: Alles wat je moet weten!

Het is op sommige kantoren een bekend gezicht: een spaghetti aan kleurrijke kabels die ogenschijnlijk willekeurig door elkaar lopen. Mooi en overzichtelijk is het niet. Bovendien is het ook onpraktisch. Functioneert een kabel niet naar behoren? Dan ligt een storing zomaar op de loer, wat slecht nieuws is in een tijd waarin IT het hart van bijna elke organisatie vormt. 

 

1 december 2020

Het voordeel van Digitus-netwerkproducten

Digitus is een bekende naam in de technologiewereld. Het bedrijf bestaat al sinds 1994 en levert een divers scala aan netwerkproducten. We lichten er een paar uit die uitstekend van pas komen bij het aanleggen van een digitaal netwerk.
3 november 2020

Snelheid door een cat-kabel

De keuze voor een bepaalde cat-kabel is grotendeels bepalend voor de snelheid van je netwerk. Je hebt de keuze uit cat5-, cat5e-, cat6-, cat6e- en cat7-kabels. Die hebben allemaal verschillende snelheden.
3 november 2020

Wat is de kleurcode voor netwerkkabels?

Netwerkkabels zijn voorzien van een kleurcode. De acht aders van de kabel zijn namelijk allemaal voorzien van een andere kleur. De belangrijkste reden voor het toepassen van kleurcodering bij netwerkkabels? Het voorkomen van verwarring bij het realiseren van een netwerkkabel-aansluiting.
3 november 2020

Rangeerpanelen als kabeldoorvoer

Netwerkkasten bekabelen is een vaak ondergewaardeerde, maar zeker niet onbelangrijke klus. Nieuwe bekabeling wordt vaak snel en vluchtig toegevoegd. In het begin is dat vaak nog geen probleem. Voeg je echter meer kabels toe? Dan wordt het al gauw een rommeltje als je geen serieus werk maakt van een ordentelijke kabeldoorvoer.
3 november 2020

Wat is RJ-45?

RJ-45: het is een term die je vast al eens langs hebt zien komen als je met moderne internettechniek te maken hebt. Maar wat is het precies?
3 november 2020

Opbouwdozen en inbouwdozen

Ga je zelf aan de slag met het inbouwen van elektra? Dan kun je niet zonder inbouw- en opbouwdozen. Wat zijn het en hoe kies je de juiste dozen?
3 november 2020

Het belang van netwerkproducten

Het aanleggen van een goed netwerk voor (klein)zakelijk gebruik vraagt om de juiste netwerkproducten. Of je nu een klein bedrijf met grote dromen of een middelgroot bedrijf met serieuze groeiambities bent: je moet ideeën kunnen delen, op afstand kunnen samenwerken en medewerkers de oplossingen bieden die ze nodig hebben om in onze gedigitaliseerde wereld optimaal te presteren.
3 november 2020